cabinquest.us

a service for privately owned vacation properties

jule~~POS=TRUNC Feast

without comments

jule~~POS=TRUNC Feast

Av alle oppskriftene i løpet av de siste to årene, har en for stek gås fylt med potet vært den mest ettertraktede. Last Christmas, en ivrig kokk jeg kjenner ringte i en flat spin fra huset hennes i Dordogne. Hun hadde mistet oppskriften, og har hatt stor suksess med det året før, var desperat etter å gjenta det. Det er en stor glede å vite at oppskrifter har blitt en del av noens årlige repertoar og spesielt gledelig med tanke på at gåsa oppskriften var den aller første del av teksten jeg arkivert for denne avisen. Så her er det igjen. Og maten er spot on, montering og ubesudlet av kjepphest eller mote. Lenge kan det glede og blomstre.

Enten stuffing en gås med potetmos kan ses som spesielt irsk (poteter ikke gå med alt, tross alt) er en Moot. Hva er spilt inn, men er en oppskrift på ande gjort på denne måten, som kan finnes i et liv med mat av Peter Langan, og kommentert av Brian Sewell. Det var hans bestemor, Callinan tallet, oppskrift, og, tilsynelatende, hennes bare bidrag til gode å spise.

Langan sa, og jeg er enig: Den klassiske feilen uerfarne kokk gjør er å stuff fuglen å bli kokt, ofte med rå kjøttfarse Den danner en murstein i hulrommet, og deretter de lurer på hvorfor de fattige bugger smaker som papp.. Gode ​​råd. veltalende levert.

Man bør samle en gås som har sin hals intakt (dvs. fremdeles med huden rundt ryggvirvlene), dette kan fjernes i stykket, hud fylt med et sterkt krydret lever og svinefarse, og deretter neddykket i et bad av smeltet gås fett og nøye ulmet til de er møre. Dette er en tradisjon i sørvestlige Frankrike, hvor stuffing en gås hals er like vanlig som å gå trøffel jakthund.

Gåsesteken fylt med potetmos, serverer seks

En gås, kledd vekt på 10 pund / 4,5 kg eller så, med giblets

1,4 kg / 3 lb poteter, skrelt, hakket i store biter og skylles grundig.

2oz / 50g smør, gås eller and fett

4 løk, skrelt og grovhakket

2 fedd hvitløk, skrelt og finhakket

1 toppet ss hakket frisk salvie blader

rikelig med nykvernet sort pepper

1 toppet ts arrowroot, lesket med litt vann

Jeg tror at den kinesiske metoden for å helle kokende vann over overflaten av en and eller gås er den beste måten å oppnå en skarp hud: hud av fuglen må først punktert mange ganger med poenget med en tynn spyd eller skarp kniv. Disse små hull og deretter åpne seg ved kontakt med det kokende vann og la det subkutane fettlaget under å strømme ut. Fuglen skal da få lov til å tørke.

Hvis du har en elektrisk vifte, henge fuglen, dirigere luftstrømmen direkte på den. Gjør dette ved et åpent vindu og la stå i et par timer, eller helst over natten. Instruksjonen for to år siden var det enklere metode for å plassere den på en rist av samme åpne vinduet, snu fra tid til annen. Viften metode, men fungerer enda bedre, så hvis du har en, bruke den. Sluttresultatet av alt dette palaver bør være fuktig kjøtt og pergament som hud uten den vanlige goo. Tro meg, det er verdt det.

Før det ble gitt gås den behandling som er beskrevet ovenfor, fjerne den store gobbets av fett som ligger rett innenfor hulrommet, festet til huden. Legg dem i en gryte med 2 ss olje og legg den på et svært dårlig lys. Tillat å smelte. Gås fett er dyrebar og holder i evigheter i kjøleskapet. Som gåsa er roasting, tipse fettet som stadig drypper inn i denne potten. Du vil bli overrasket over det innsamlede beløpet. Bruk den til å steke poteter på med hvitløk og persille. Fryktelig bra, vettu.

Pprepare gåsa som beskrevet ovenfor. Pre varme ovnen til 425F / 220C / gass mark 7. Gni salt over hele gås og strø inne i hulrommet med litt pepper. Kok potetene i saltet vann til de er møre, la vannet renne godt og grovt mos. Stek løken i smør, gås eller and fett til de er gyllenbrune. Tilsett hakket hvitløk og rør det inn i potetmos sammen med salvie, sitronskall og pepper. Pakk denne blandingen inn i hulrommet i gås.

Sett gås i en romslig stekegryte, fortsatt på det rist og sett i ovnen. Steke i 30 minutter og deretter slå temperaturen ned til 350F / 180C / gass mark 4. Stek gås i ytterligere to anda halv time eller så. Dette er en av de sjeldne tilfeller når det ikke kreves tråkling, som mer fett renner av gåsa, jo bedre.canada goose jakke

Gjør sausen mens gåsa er matlaging. Stek bacon i smør, gås eller and fett i en tung bunn kasserolle, til skarpe og brun. Legg ande halsen bein og kok til godt farget; ditto grønnsaker. Hell av overflødig fett og tilsett Calvados og Madeira. Kok opp og redusere til sirupsaktig. Hell i hønsebuljong, rips gelé og la det småkoke i 30 minutter. Sil gjennom en finmasket sil i en ren gryte. Tillat å bosette og løft av noe fett som flyter på overflaten med litt kjøkkenpapir. Visp inn arrowroot og bringe saus tilbake til en småkoke til klar og litt tykkere. Holde varm. Merk: ikke koke, eller arrowroot kan bryte ned og tynn saus.

Når gåsa er kokt, fjerne fra ovnen og la den hvile i 15 minutter eller så før carving. Og hvorfor ikke tjene noen av de stekte poteter tilberedt i gås fett som jeg nevnte tidligere, samt potet stuffing; kontrasten er veldig bra. Eventuelle andre grønne grønnsaker er en sak for deg, men et akkompagnement av store bunter av brønnkarse er jolly hyggelig.

Fylte gås hals, serverer 4 som et første kurs, eller 6 som en varm akkompagnement til gås

Du kan være interessert i å vite at jeg kastet dette sammen i løpet av minutter. Dette er ikke en skryte, en kråke eller i stil med en Martha Jeg vet dette høres en touch vanskelig og jeg kan gjøre det mye bedre enn deg uansett, men du må prøve Stewart oppskrift, er det bare at det virkelig var lett å gjøre.

Livet er absolutt ikke for kort til å stappe en gås hals. Bortsett fra noe, du allerede har noen av ingrediensene: hjerte og lever (eller i det minste bør du ha), og halsen huden. Sørg for at du ber om fra slakteren eller spill forhandler som han skjærer halsen så nær gås hode som mulig. Når hjem, skjære halsen huden vekk fra gås så nært som du tør å fuglen selv. Legge den ut flatt på et skjærebrett og skjær av noen svært tykke klumper av fett (sette disse i en panne med andre klumper av smelting av fett som har blitt fjernet fra like innenfor gås bunn se gås oppskrift). Plasser mellom to ark av fett bevis papir og forsiktig slå flat med en kjevle eller kjøtt balltre. Sett i kjøleskapet til firmaet opp, fortsatt mellom papiret.

Hakke sammen følgende, en gang gjennom det store hull bladet av kvernen:

gåselever og nok andebryst eller kyllinglever (eller, ja, rå foie gras hvis du kan finne noen) å måle opp til 175g / 6oz

Fjern gås huden fra kjøleskapet og skrelle av papiret. Legg ut med innsiden av huden øverst. Skjeen i kjøttdeig blandingen på huden og rulle opp løst. Sy huden sammen langs delta med nål og en dobbel tykkelse på svart tråd (lettere å se). Ikke gjør pakken for stramt da huden vil krympe som det kokker. Plasser i en dyp panne som vil holde det pent og sil over noen av gås fett til pølse er godt dekket. Pochere meget, meget forsiktig noen få bobler i 1 time.

Hvis serverer varm, la i fettet i 10 minutter før du skjærer i tykke skiver, huske å fjerne tråden før du gjør det. Hvis servering kaldt, avkjøl i fett og deretter plassere det hele i kjøleskapet for alt opp til 2 tre uker. Fjern fra fett, skrape av overflødig og skjær i tynne skiver som en pate og server med Cumberland saus eller en fruktig chutney

Annie Bell favoritt jule akkompagnement. Foto: Patrice de Villiers

Julemiddag, som jeg vet det, har aldri vært en tid med begrunnelsen. Etter den tid ulike fraksjoner har uttalt sine preferanser for hva som vil gå med gås, kalkun eller hva, annet seremoniell skapning det er som vil bli tilbudt opp, resultatet oftere enn ikke er en quirky forsamlingen.

Written by steve@cabinquest.us

April 14th, 2010 at 2:14 am

Posted in Website Marketing

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.